DSB’s tryghedsvagter gør en positiv forskel for kunderne

03. februar 2025 kl. 08:53

Mandag den 3. februar mødes justitsminister Peter Hummelgaard (S) med DSB’s tryghedsvagter for at tale med dem om deres arbejde med at skabe tryghed for danskerne. 

Siden 2022 har DSB som en del af regeringens tryghedspakke "Et tryggere Danmark" haft tryghedsvagter på S-togsstationer.

Initiativet har til formål at øge trygheden på stationer, perroner, i DSB’s S-tog og på rejsen generelt.

Og tryghedsvagternes tilstedeværelse gør en positiv forskel. Det viser den seneste effektmåling udført af Epinion på vegne af DSB.

Målingen viser blandt andet, at otte ud af ti rejsende har set eller hørt om tryghedsvagterne. Det er en stigning i forhold til 2023, hvor det var syv ud af ti. Blandt dem, der har set tryghedsvagterne, mener over 80 procent, at vagterne øger trygheden i toget og på perronerne i aftentimerne.

Målingen fra Epinion viser også, at 74 procent af forældre til børn i alderen 15-18 år i højere grad føler, at vagterne gør dem mere trygge ved at lade deres børn rejse om aftenen. Om natten gælder det samme for 64 procent af forældrene.

Chef for stationsservice hos DSB, Per Ubbe Vestergaard, glæder sig over målingens resultater:

"Vi er glade for, at tryghedsvagternes arbejde gør en positiv forskel for de mange mennesker, som rejser med os. Det er afgørende for DSB, at vores kunder kan regne med, at de får en tryg og behagelig rejse, når de vælger toget,” udtaler Per Ubbe Vestergaard.

Per Ubbe Vestergaard fortæller, at DSB løbende evaluerer på tryghedsvagternes arbejde.

”Vi kan se, at flere oplever, at DSB sikrer en sikker og tryg rejse for kunderne, når de har mødt vagterne på deres rejse, og at DSB vil yde en ekstra indsats og gør sig umage for deres skyld. Vi arbejder hver dag på at sikre, at tryghedsvagterne er mest synlige der, hvor der er mest brug for dem,” siger Per Ubbe Vestergaard.

Læs mere om tryghedsvagternes arbejde på www.dsb.dk .

 

Fakta fra Epinions undersøgelse af effekten af tryghedsvagternes arbejde

 

  • Otte ud af ti rejsende, der har set tryghedsvagterne, er helt eller delvist enige i, at vagterne øger trygheden i toget og på perronerne i aftentimerne. 
  • 8 ud af 10 rejsendte har mødt eller hørt om Tryghedsvagterne – det er 9 procentpoint flere end i 2023.
  • Rejsende, der møder vagterne, vurderer DSB’s omdømme bedre end dem, der ikke har mødt dem.
  • Størstedelen af de rejsende får mere lyst til at rejse med DSB i aftentimerne på grund af tryghedsvagterne.
  • 74 procent af forældre til børn i alderen 15-18 år føler i højere grad at vagterne gør dem mere trygge ved at lade deres børn rejse om aftenen. Om natten gælder det samme for 64 procent af forældrene.
  • 7 ud af 10 ved, at der er overvågningskameraer på S-togsstationerne.
  • 46 procent synes i høj grad at overvågningskameraerne øger deres tryghedsfølelse. Og hele 57 procent mener det samme, når de er klar over, at der sidder en person bag kameraet.
  • Efter at være blevet præsenteret for tryghedspakken mener 8 ud af 10, at DSB’s tryghedsindsats har påvirket deres syn på DSB positivt.
  • DSB’s tryghedsindsat påvirker i højere grad kvinders syn på DSB i en positiv retning (83%), end det gør for mænd (71%).
  • Vagterne skaber en betydelig større følelse af tryghed i aftentimerne for kvinder under 29 år end for mænd i samme aldersgruppe.
  • Flere vil anbefale DSB til deres venner og bekendte umiddelbart efter de er blevet eksponeret over for DSB’s Tryghedsvagter.
  • Kilde: Tryghedspakken - Effektmåling af DSB’s tryghedstiltag 2024

 

grpl