DSB’s S-tog kører 2023 hjem med høj punktlighed

30. januar 2024 kl. 10:00

DSB’s røde S-tog kørte i 2023 med en historisk høj punktlighed på 95,9 pct. for hele året, det er aldrig set højere.

Helt konkret betyder det for de omkring 350.000 kunder i hverdagene, at 96 ud af 100 kunder var fremme til tiden. På 42 af årets 365 dage var det endda med en kundepunktlighed på 99 pct.

”En så høj punktlighed understreger S-togenes rolle med at binde omegnskommunerne og hovedstaden sammen i hele Storkøbenhavn. Det gælder både til hverdag og fest. Især når der skal festes, kan vi se, at mange vælger S-toget,” siger informationschef i DSB, Tony Bispeskov.

Her hentyder han til en top-ti over de dage i 2023, hvor der var flest rejsende med i S-togene. Det er især fredagene, hvor pendlerne stiger på i dagtimerne for om aftenen at blive afløst af rejsende, der skal til julefrokoster, koncerter og til fodboldkampe. Således var fredag den 1. december den største rejsedag med 425.718 rejsende på årets store julefrokostdag.

”S-toget er også et godt transportmiddel på dage, hvor man ikke skal i byen. En del af forklaringen på den høje pålidelighed skyldes, at S-togsnettet gennem en årrække er blevet opgraderet med et nyt signalsystem. Det var ikke sjovt for de rejsende, mens arbejdet stod på, men nu kan kunderne nyde resultatet af indsatsen,” forklarer Tony Bispeskov.

DSB’s S-tog har altid kørt på elektricitet og er dermed en bæredygtig transportform, der er med til at aflaste trængslen omkring hovedstaden. Det bliver understøttet af, at det er muligt gratis at tage sin cykel med i S-toget.

 

2023.S-tog.topti.png