Med en elevplads i DSB får du en afvekslende hverdag, og din tid kan finde sted blandt en række forskellige afdelinger.
Vores elevprogram strækker sig over to år og giver dig mulighed for at udforske dine evner i den afdeling, hvor dine kompetencer matcher bedst. Se og læs mere om de forskellige områder i DSB her.
Din tid bliver fordelt mellem praktikperioder hos os og de obligatoriske skoleophold, undervejs vil du få sparring fra din nærmeste leder og elevkoordinator både ved dine daglige arbejdsopgaver og på din fagprøve.
Når du og resten af holdet starter, vil I blive introduceret til DSB som virksomhed gennem et onboarding-forløb, ligesom I vil besøge vores forskellige værksteder, og komme helt tæt på arbejdet som vores kolleger i driften varetager.
Bliv en del af elevnetværket
Som kontorelev i DSB kan du se frem til at blive en del af et større elevnetværk. Vi ansætter kontorelever to gange om året, og har et stærkt socialt fællesskab. Vi mødes på tværs til faglige oplæg og sociale arrangementer. Elevprogrammet drives bl.a. af et elevudvalg, og her arbejdes der altid på at forbedre oplevelsen og uddannelsen som kontorelev i DSB. Derfor kan du se frem til et godt sammensat program hvor din faglige udvikling og trivsel er i centrum. Hør mere om hverdagen som kontorelev i DSB i videoen nedenunder:
Mød vores elever
Få besked, når vi søger nye kontorelever
Når vi to gange om året søger nye kontorelever, bliver det slået op på vores hjemmeside her. Du kan også oprette en jobagent og få besked så snart stillingen er aktiv.
Ansøgning
Besvar et spørgeskema og en kort test. Du behøver ikke sende CV eller ansøgning
Check ind
Bliver du udvalgt, inviteres du til Check ind dag. Her præsenteres du for mulighederne i DSB og får en screeingstamle med en afdeling. Kort efter får du svar på, om du inviteres til samtale
Samtale
Du forbereder en case inden samtalen. Samtalen varer 1 time og efterfølgende får du svar
Oftest stillede spørgsmål
-
Du kan søge direkte, hvis du har en HHX eller en relevant EUX-uddannelse. Har du en HF, STX eller HTX, er det et krav, at du har taget 5 ugers EUS med fagene virksomhedsøkonomi C, erhvervsinformatik C samt en grundforløbsprøve på en erhvervsskole inden opstart i praktik.
Hvis du har en gymnasial eksamen fra udlandet, skal denne godkendes af en erhvervsskole. Derudover skal du have bestået Studieprøven eller dansk A.
Er du fyldt 25 år, når du starter på kontoruddannelsen, skal du have lavet en realkompetencevurdering på en erhvervsskole, før du kan søge en elevplads i DSB. Denne udarbejdes på baggrund af din erhvervserfaring og skolebaggrund, og fastlægger hvilke fag og oplæring du kan godskrives, samt om det vil være aktuelt at skulle afkorte praktikforløbet.
-
Langt de fleste af vores kontorelever har deres daglige gang på hovedkontoret i Telegade, Høje Taastrup. Dog kan der også være stillinger på vores værksted på Depotvej, Høje Taastrup eller på vores kontor i Aarhus.
-
Du får naturligvis løn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, både i tiden du arbejder hos DSB og i skoleperioderne. Lønnen afhænger af, om du er under eller over 25 år og følger overenskomsten indenfor faget.
-
Vi uddanner kontorelever indenfor specialerne økonomi og administration.
-
Vi starter nye elevhold op to gange årligt. Du vil derfor enten have opstart den 1. februar eller den 1. september.
-